Funky Joule Band

Фънкастичната четворка!

Funky Joule е фънк-рок група от Стара Загора – България. Членове на групата са: Гено Господинов (бас), Атанс Георгиев (барабани), Десислава Иванова (вокал) и Иван Иванов (китара).
Biography
Групата е сформирана в края на 2008г. Първоначално се събират Гено Господинов и Атанас Георгиев, като няколко месеца свирят само двамата докато търсят още музиканти. В последствие попадат на Десислава Иванова, която пасва идеално за идеите им към фънки-рок музиката. Непосредствено след това като китарист към групата се присъединява и Иван Иванов. Последват няколко месеца в репетиции и първото им участие през Юни 2009г. в клуб „Мармалад” в гр. Стара Загора. Следва и участие на Бирен Фестивал в гр. Стара Загора през месец Юли.
Групата залага на изцяло собствени аранжименти на популярни (и не чак толкова популярни) фънк, поп и рок песни и същевременно започва работа и по авторски проекти. Участията, които правят не са чести, тъй като всеки от тях основно работи друга професия. Музиката остава изцяло за удоволствие. През 2010-а и 2011-а – продължават прериодичните сценични изяви в клуб „Мармалад” Стара Загора, в Казанлък, както и в клуб „Мелон” - Велико Търново.
В репертоара от кавъри на Funky Joule са включени песни на Beyonce, Prince, Stevie Wonder, En Vogue, Red Hot Chili Peppers, Michael Jackson и други.
Discography
До момента групата е създала и записала три авторски песни:
• „За мен” – работата по тoзи първи авторски проект започва още през 2009-а, като след множество изменения песента е записана през 2010г. Автор на текста е Г. Господинов, аранжиментът е на Funky Joule. Групата наема оператор и монтажист за импровизиран клип, който излиза на бял свят през октомври 2010г.
( YouTube: http://youtu.be/DY4YwMD68D8?hd=1 )

• „Сезони” – 2012г. Музика и текст – Г. Господинов. Видеоклипа към песента е сниман в периода октомври 2011г. – юни 2012г.
( YouTube: http://youtu.be/09S-vGKweIk?hd=1 )

• „Променяш” – 2012г. Музика и текст – Г. Господинов, аранжиментът е на Funky Joule. Следвайки традицията да визуализират своята продукция, групата снима клип и към тази песен, който клип се появява в края на годината.

Videos (See all)

Free...This...Kiss
Сезони
Stayin' Alive
Son of a preacher man

Band Members

Десислава Иванова - вокал
Гено Господинов - бас
Атанас Георгиев - барабани
Иван Иванов - китара

Current Location

Other Стара Загора Artists
Ashburn Artists